OVER WIND

Wind, exclusive designs

Wind werd in 1954 opgericht door de familie De Zutter en is ondertussen een internationale referentie op het gebied van hoogwaardige textielvervaardiging en -design. Wind is gevestigd in een streek die reeds sinds de XIVde eeuw bekend staat om haar textielindustrie; Wind is dan ook de belichaming van ervaring en traditie.

De oorsprong van de naam Wind komt van het prachtige huis, waar nog steeds al onze kantoren, stock en kwaliteitscontrole worden uitgevoerd. De naam van het huis is "Huyze Windroos". In de jaren 50 en 60 gebruikten bedrijven de telex om met elkaar te communiceren en een 4-letterig woord was nodig. We kozen voor de eerste 4 letters van het huis: "WIND". 

Vandaag wil de nieuwe generatie die meesterlijke vaardigheid van het huis en de waarden van het merk voortzetten met tegelijkertijd ook een persoonlijke inbreng. Wind onderscheidt zich tegenwoordig door zowel zijn exclusieve design als zijn geïnspireerde collecties en zijn filosofie van de dienstverlening.

De selectie van voortreffelijke stoffen en de ontwikkeling van een vernieuwend design waarin het hedendaagse succesvol wordt gecombineerd met de laatste trends: dat is het handelsmerk van Wind. Elke collectie vormt een uniek assortiment van exclusief door het merk aangeboden kleuren, patronen en texturen. Die bekledingen decoreren vandaag de meest prestigieuze plaatsen, verspreid over de hele wereld.

De stabiliteit en ontwikkeling van Wind zijn in de loop der decennia gegroeid dankzij de uitzonderlijke relaties met zijn klanten, verdelers en vertegenwoordigers.